https://youtu.be/ya5cXmL7cII

Op 27 maart van dit jaar herdenken we online de herdenking van de dood van Jezus Christus met behulp van Zoom-technologie. Aan het einde van deze video zal ik de details delen over hoe en wanneer u online bij ons kunt komen. Ik heb deze informatie ook in het beschrijvingsveld van deze video geplaatst. U kunt het ook vinden op onze website door naar beroeans.net/meetings te gaan. We nodigen iedereen die een gedoopte christen is uit om zich bij ons aan te sluiten, maar deze uitnodiging is vooral gericht aan onze voormalige broeders en zusters in de organisatie van Jehovah's Getuigen die zich hebben gerealiseerd, of gaan beseffen, hoe belangrijk het is om deel te nemen aan de emblemen die staan ​​voor het vlees en bloed van onze Verlosser. We weten dat dit vaak een moeilijke beslissing kan zijn vanwege de kracht van decennia van indoctrinatie van de Wachttoren-publicaties die ons vertellen dat deelname alleen voor een paar uitgekozen individuen is, maar niet voor de miljoenen andere schapen.

In deze video zullen we het volgende overwegen:

 1. Wie zou echt van het brood en de wijn moeten eten?
 2. Wie zijn de 144,000 en de "grote menigte andere schapen"?
 3. Waarom nemen de meeste Jehovah's Getuigen niet deel?
 4. Hoe vaak moeten we de dood van de Heer herdenken?
 5. Tot slot, hoe kunnen we online deelnemen aan de herdenking van 2021?

Bij de eerste vraag: “Wie zou er echt van het brood en de wijn moeten eten?”, Beginnen we met het lezen van Jezus 'woorden in Johannes. (Ik ga in deze video de New World Translation Reference Bible gebruiken. Ik vertrouw de nauwkeurigheid van de versie uit 2013, het zogenaamde zilveren zwaard, niet.)

“Ik ben het brood des levens. UW voorvaders aten het manna in de woestijn en stierven toch. Dit is het brood dat uit de hemel neerdaalt, zodat iedereen ervan kan eten en niet kan sterven. Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald; als iemand van dit brood eet, zal hij eeuwig leven; en inderdaad, het brood dat ik zal geven, is mijn vlees ten behoeve van het leven van de wereld. " (Johannes 6: 48-51)

Hieruit blijkt vrij duidelijk dat eeuwig leven - iets dat we allemaal willen doen, toch? - we moeten eten van het levende brood dat het vlees is dat Jezus namens de wereld geeft.

De joden begrepen dit niet:

​ ​ .Daarom begonnen de joden met elkaar te twisten en zeiden: "Hoe kan deze man ons zijn vlees te eten geven?" Dienovereenkomstig zei Jezus tot hen: "Voorwaar, voorwaar, ik zeg U: tenzij GIJ het vlees van de Zoon des mensen eet en zijn bloed drinkt, hebt GIJ geen leven in uzelf." (Johannes 6:52, 53)

Het is dus niet alleen zijn vlees dat we moeten eten, maar ook zijn bloed dat we moeten drinken. Anders hebben we geen leven in onszelf. Is er een uitzondering op deze regel? Treft Jezus een voorziening voor een klasse christenen die niet van zijn vlees en bloed hoeft te eten om gered te worden?

Ik heb er geen gevonden, en ik daag iedereen uit om een ​​dergelijke voorziening uitgelegd te vinden in de publicaties van de Organisatie, laat staan ​​in de Bijbel.

Nu begrepen de meeste van Jezus 'discipelen het niet en waren beledigd door zijn woorden, maar zijn 12 apostelen bleven. Dit bracht Jezus ertoe om een ​​vraag van de 12 te stellen, het antwoord waarop vrijwel elke Jehovah's Getuige die ik heb gevraagd het bij het verkeerde eind heeft.

​ ​ Daarvan gingen veel van zijn discipelen af ​​naar de dingen die achter hem lagen en wilden niet langer met hem wandelen. Daarom zei Jezus tegen de twaalf: "GIJ wilt toch ook niet gaan?" '' (Johannes 6:66, 67)

Het is een zeer veilige gok dat als u deze vraag aan een van uw getuige vrienden of familieleden stelt, zij zullen zeggen dat het antwoord van Petrus was: "Waar zullen we anders heen gaan, Heer?" Het echte antwoord was echter: “Heer, naar wie zullen we weggaan? Je hebt uitspraken van eeuwig leven ... ”(Johannes 6:68)

Dit is een heel belangrijk onderscheid, omdat het betekent dat redding niet komt door ergens te zijn, zoals in een "ark-achtige organisatie", maar door bij iemand te zijn, dat wil zeggen, bij Jezus Christus.

Hoewel de apostelen de betekenis van zijn woorden toen niet begrepen, begrepen ze het zeer spoedig toen hij de herdenking van zijn dood instelde en de symbolen van het brood en de wijn gebruikte om zijn vlees en bloed te vertegenwoordigen. Door van het brood en de wijn te eten, vertegenwoordigt een gedoopte christen symbolisch zijn aanvaarding van het vlees en bloed dat Jezus voor ons heeft geofferd. Weigeren om deel te nemen, is weigeren wat de symbolen vertegenwoordigen en daarom de vrije gave van het leven afwijzen.

Nergens in de Schrift spreekt Jezus over twee hoop voor christenen. Nergens spreekt hij van een hemelse hoop voor een kleine minderheid van christenen en een aardse hoop voor de overgrote meerderheid van zijn discipelen. Jezus noemt slechts twee opstandingen:

'Wees hier niet verbaasd over, want het uur komt waarin allen die in de herinneringsgraven zijn, zijn stem zullen horen en naar buiten zullen komen, degenen die goede dingen hebben gedaan tot een opstanding des levens, en degenen die gemene dingen hebben beoefend tot een opstanding van oordeel. " (Johannes 5:28, 29)

Het is duidelijk dat de opstanding tot leven overeenkomt met degenen die deelnemen aan het vlees en bloed van Jezus, want zoals Jezus zelf zei, hebben we, tenzij we van zijn vlees en bloed hebben, geen leven in onszelf. De andere opstanding - er zijn er maar twee - is voor degenen die verachtelijke dingen beoefenden. Dat is duidelijk geen hoop die wordt verleend aan christenen van wie wordt verwacht dat ze goede dingen beoefenen.

Om nu de tweede vraag te beantwoorden: "Wie zijn de 144,000 en de" grote menigte andere schapen "?

Jehovah's Getuigen wordt verteld dat slechts 144,000 de hemelse hoop hebben, terwijl de rest deel uitmaakt van een grote schare andere schapen die rechtvaardig verklaard zullen worden om als vrienden van God op aarde te leven. Dit is een leugen. Nergens in de Bijbel worden christenen beschreven als vrienden van God. Ze worden altijd beschreven als Gods kinderen. Ze beërven eeuwig leven omdat Gods kinderen erven van hun Vader, die de bron van al het leven is.

Met betrekking tot de 144,000 luidt Openbaring 7: 4:

"En ik hoorde het aantal van degenen die waren verzegeld, 144,000, verzegeld uit elke stam van de zonen van Israël: ..."

Is dit een letterlijk getal of een symbolisch getal?

Als we het als letterlijk nemen, zijn we verplicht om elk van de 12 getallen die worden gebruikt om dit getal ook letterlijk op te tellen, ook als letterlijk te beschouwen. U kunt geen letterlijk getal hebben dat de som is van een aantal symbolische getallen. Dat is niet logisch. Hier zijn de 12 nummers van in totaal 144,0000. (Laat ze naast mij op het scherm zien.) Dat betekent dat er uit elke stam van Israël een exact aantal van 12,000 moet komen. Niet 12,001 van de ene stam en 11,999 van een andere. Precies 12,000 van elk, als we het inderdaad over een letterlijk getal hebben. Lijkt dat logisch? Inderdaad, aangezien er in Galaten 6:16 over de christelijke gemeente met heidenen wordt gesproken als het Israël van God en er geen stammen in de christelijke gemeente zijn, hoe zullen deze 12 letterlijke getallen dan worden gehaald uit 12 letterlijke, maar niet bestaande stammen?

In de Schrift verwijzen het getal 12 en veelvouden daarvan symbolisch naar een evenwichtige, door God ingestelde administratieve regeling. Twaalf stammen, 24 priesterafdelingen, 12 apostelen, enzovoort. Merk nu op dat John de 144,000 niet ziet. Hij hoort alleen hun nummer geroepen.

"En ik hoorde het aantal van degenen die werden verzegeld, 144,000 ..." (Openbaring 7: 4)

Maar wat ziet hij als hij zich omdraait om te kijken?

“Hierna zag ik, en kijk! een grote schare, die niemand tellen kon, uit alle natiën en stammen en volken en talen, staande voor de troon en voor het Lam, gekleed in witte gewaden; en er waren palmtakken in hun handen. " (Openbaring 7: 9)

Hij hoort het aantal verzegelden als 144,000, maar hij ziet een grote menigte die niemand kan tellen. Dit is een verder bewijs dat het aantal van 144,000 symbolisch is voor een grote groep mensen in de evenwichtige, door God ingestelde administratieve regeling. Dat zou het koninkrijk of de regering van onze Heer Jezus zijn. Deze zijn van elke natie, volk, taal en merk, elke stam. Het is redelijk te begrijpen dat deze groep niet alleen heidenen omvat, maar ook joden uit de 13 stammen, waaronder Levi, de priesterstam. De organisatie van Jehovah's Getuigen heeft een zin bedacht: "De grote schare andere schapen". Maar zijn zin komt nergens in de Bijbel voor. Ze willen ons laten geloven dat deze grote schare niet de hemelse hoop heeft, maar ze worden afgebeeld terwijl ze voor de troon van God staan ​​en heilige dienst verrichten in het heilige der heiligen, het heiligdom (in het Grieks: naos) waar God woont.

'Daarom staan ​​ze voor de troon van God en verrichten ze dag en nacht heilige dienst voor hem in zijn tempel; en Degene die op de troon zit, zal zijn tent over hen uitspreiden. " (Openbaring 7:15)

Nogmaals, er staat niets in de Bijbel dat erop wijst dat de andere schapen een andere hoop hebben. Ik zal een link naar een video over de andere schapen plaatsen als je in detail wilt begrijpen wie ze zijn. Het volstaat te zeggen dat de andere schapen slechts één keer in de Bijbel worden genoemd in Johannes 10:16. Daar maakt Jezus onderscheid tussen de kudde of kudde die de Joodse natie was tot wie hij sprak, en andere schapen die niet van de Joodse natie waren. Dat bleken de heidenen te zijn die drie en een half jaar later na zijn dood de kudde van God zouden binnengaan.

Waarom geloven Jehovah's Getuigen dat de 144,000 een letterlijk getal is? Dit komt doordat Joseph F. Rutherford dat leerde. Onthoud dat dit de man is die ook de campagne 'Miljoenen nu levenden zullen nooit sterven' lanceerde die voorspelde dat het einde zou komen in 1925. Deze leerstelling is volledig in diskrediet gebracht en voor degenen die de tijd willen nemen om het bewijsmateriaal te bestuderen, zal ik dat doen. plaats een link naar een uitgebreid artikel dat dat punt bewijst in de beschrijving van deze video. Nogmaals, het volstaat te zeggen dat Rutherford een klasse van geestelijken en leken oprichtte. De andere schapen zijn een ondergeschikte klasse van christenen en zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Deze klasse van leken moet alle voorschriften en bevelen gehoorzamen die zijn uitgevaardigd door de priesterlijke klasse, de gezalfde klasse, die in haar leiding het besturende lichaam omvat.

Nu de derde vraag: "Waarom nemen de meeste Jehovah's Getuigen niet deel?"

Het is duidelijk dat als alleen de 144,000 kunnen deelnemen en 144,000 een letterlijk aantal is, wat doet u dan met de miljoenen Jehovah's Getuigen die geen deel uitmaken van de 144,000?

Die redenering is de basis waarop het besturende lichaam miljoenen Jehovah's Getuigen zover krijgt dat ze een rechtstreeks gebod van Jezus Christus ongehoorzaam zijn. Ze krijgen deze oprechte christenen zover dat ze geloven dat ze niet waardig zijn om deel te nemen. Het gaat er niet om waardig te zijn. Niemand van ons is het waard. Het gaat erom gehoorzaam te zijn, en veel meer dan dat, het gaat erom oprechte waardering te tonen voor het gratis geschenk dat ons wordt aangeboden. Terwijl het brood en de wijn tijdens de samenkomst van de een op de ander worden doorgegeven, is het alsof God zegt: “Hier, lief kind, is het geschenk dat ik je aanbied om eeuwig te leven. Eten en drinken." En toch is het Besturende Lichaam erin geslaagd om elke Jehovah's Getuige ertoe te brengen terug te gaan en te zeggen: “Dank u, maar nee, dank u. Dit is niets voor mij. " Wat een ramp!

Deze aanmatigende groep mannen, beginnend met Rutherford en tot op de dag van vandaag, heeft miljoenen christenen ertoe gebracht hun neus op te slaan voor het geschenk dat God hen werkelijk aanbiedt. Gedeeltelijk hebben ze dit gedaan door 1 Korintiërs 11:27 verkeerd toe te passen. Ze houden ervan om een ​​couplet te kiezen en de context te negeren.

'Daarom zal iedereen die het brood eet of de beker van de Heer onwaardig drinkt, schuldig zijn aan het lichaam en het bloed van de Heer.' (1 Korintiërs 11:27)

Dit heeft niets te maken met het krijgen van een of andere mystieke uitnodiging van God waarmee je kunt deelnemen. De context geeft duidelijk aan dat de apostel Paulus sprak over degenen die het avondmaal van de Heer beschouwen als een kans om te veel te eten en dronken te worden, zonder respect voor de arme broeders die ook aanwezig zijn.

Maar toch zullen sommigen misschien tegenspreken, zegt Romeinen 8:16 ons niet dat we door God geïnformeerd moeten worden om deel te nemen?

Er staat: "De geest zelf legt getuigenis af met onze geest dat wij Gods kinderen zijn." (Romeinen 8:16)

Dat is een zelfzuchtige interpretatie die door de organisatie aan dit vers is opgelegd. De context van Romeinen ondersteunt die interpretatie niet. Bijvoorbeeld, vanaf het eerste vers van het hoofdstuk tot de 11th van dat hoofdstuk stelt Paulus het vlees tegenover de geest. Hij geeft ons twee keuzes: ons laten leiden door het vlees dat de dood tot gevolg heeft, of door de geest die het leven tot gevolg heeft. Geen van de andere schapen zou willen denken dat ze geleid worden door het vlees, waardoor ze maar één optie hebben, om geleid te worden door de geest. Romeinen 8:14 vertelt ons dat “want allen die door Gods geest worden geleid, zijn inderdaad zonen van God”. Dit is volledig in tegenspraak met de wachttorenleer dat de andere schapen alleen Gods vrienden zijn en niet zijn zonen, tenzij ze willen toegeven dat de andere schapen niet door Gods geest worden geleid.

Hier heb je een groep mensen die zich hebben losgemaakt van de valse religie en die godslasterlijke leringen als het hellevuur, de onsterfelijkheid van de menselijke ziel en de Drieëenheidsleer hebben opgegeven, om er maar een paar te noemen, en die actief het koninkrijk van God prediken zoals zij het begrijpen . Wat een coup was het voor Satan om dit geloof te ondermijnen door hen ertoe te brengen te weigeren deel uit te maken van het zaad dat bestemd was om hem neer te halen, want door het brood en de wijn te weigeren, weigeren ze deel te worden van het geprofeteerde zaad van de vrouw van Genesis 3:15. Onthoud dat Johannes 1:12 ons vertelt dat allen die Jezus ontvangen door in hem te geloven, “gezag krijgen om Gods kinderen te worden”. Er staat "alles", niet slechts enkele, niet slechts 144,000.

De jaarlijkse JW-herdenking van het avondmaal van de Heer is niet meer dan een rekruteringsinstrument geworden. Hoewel er niets mis mee is om het eens per jaar te herdenken op de datum waarvan we begrijpen dat het werkelijk heeft plaatsgevonden, hoewel daar grote onenigheid over bestaat, moeten we begrijpen dat de christenen in de eerste eeuw zich niet beperkten tot slechts een jaarlijkse herdenking. Vroege kerkgeschriften geven aan dat het brood en de wijn regelmatig werden gedeeld op gemeentelijke bijeenkomsten, die meestal in de vorm van maaltijden in de huizen van christenen waren. Judas verwijst naar deze als "liefdesfeesten" in Judas 12. Toen Paulus de Korinthiërs vertelde "dit zo VAAK te blijven doen als je het drinkt, ter herinnering aan mij" en "WANNEER je dit brood eet en deze beker drinkt", was hij niet verwijzend naar een eenmalige viering. (Zie 1 Korintiërs 11:25, 26)

Aaron Milavec schrijft in zijn boek dat een vertaling, analyse en commentaar is van de Didache, wat 'de bewaarde mondelinge traditie is waardoor het de eerste-eeuwse huiskerken maakte van de stapsgewijze transformatie waarmee heidense bekeerlingen voorbereid moesten worden op volledige actieve deelname aan de vergaderingen ”:

“Het is moeilijk om precies te weten hoe de pasgedoopten reageerden op hun eerste eucharistie [Gedachtenisviering]. Velen creëerden in het proces van het omarmen van de manier van leven vijanden onder degenen die van mening waren dat ze schaamteloos alle vroomheid in de steek lieten - vroomheid jegens de goden, hun ouders, hun voorouderlijke 'manier van leven'. Nadat ze vaders en moeders, broers en zussen, huizen en werkplaatsen hadden verloren, werden de pasgedoopten nu omarmd door een nieuwe familie die dit alles overvloedig herstelde. Het voor het eerst samen met hun nieuwe gezin eten moet dus een diepe indruk op hen hebben gemaakt. Nu konden ze eindelijk openlijk hun ware "vader" erkennen onder de aanwezige vaders en hun ware "moeder" onder de aanwezige moeders. Het moet zijn geweest alsof hun hele leven in deze richting was gericht: dat van het vinden van broers en zussen met wie ze alles zouden delen - zonder jaloezie, zonder concurrentie, met zachtheid en waarheid. Het samen eten was een voorafschaduwing van de rest van hun leven, want hier waren de gezichten van hun echte familie die, in de naam van de Vader van allen (de onzichtbare gastheer), de wijn en het brood deelden die de voorsmaak waren van hun oneindige toekomst samen. . "

Dit is wat de herdenking van de dood van Christus voor ons zou moeten betekenen. Niet een of ander droog ritueel dat één keer per jaar plaatsvindt, maar een echt delen van christelijke liefde, echt een liefdesfeest zoals Judas het noemt. Daarom nodigen we je uit om op 27 maart met ons mee te doenth​ U wilt wat ongezuurd brood en wat rode wijn bij de hand hebben. We zullen op verschillende tijdstippen vijf gedenktekens houden die overeenkomen met de verschillende tijdzones in de wereld. Drie zijn in het Engels en twee in het Spaans. Hier zijn de tijden. Ga naar de beschrijving van deze video of bekijk een vergaderschema op voor informatie over hoe u verbinding kunt maken met zoom https://beroeans.net/meetings

Engelse bijeenkomsten
Australië en Eurazië, om 9 uur Sydney, Australische tijd.
Europa, om 6 uur Londen, Engelse tijd.
Amerika, om 9 uur New Yorkse tijd.

Spaanse bijeenkomsten
Europa, 8:XNUMX uur Madrid-tijd
Amerika, 7 uur New York-tijd

Ik hoop dat je met ons mee kunt doen.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  41
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x