Ik wil je iets voorlezen dat Jezus zei. Dit komt uit de New Living Translation van Mattheüs 7:22, 23.

“Op de dag des oordeels zullen velen tegen mij zeggen: 'Heer! Heer! We profeteerden in uw naam en wierpen demonen uit in uw naam en verrichtten vele wonderen in uw naam. ' Maar ik zal antwoorden: 'Ik heb je nooit gekend.' ''

Denkt u dat er een priester op deze aarde is, of een predikant, bisschop, aartsbisschop, paus, nederige pastoor of padre, of een gemeenteouderling, die denkt dat hij een van degenen zal zijn die uitroepen: 'Heer! Heer!"? Niemand die het woord van God onderwijst, denkt dat hij of zij Jezus ooit op de oordeelsdag zal horen zeggen: "Ik heb je nooit gekend." En toch zal de overgrote meerderheid diezelfde woorden horen. We weten dat omdat Jezus ons in hetzelfde hoofdstuk van Mattheüs zegt dat we het koninkrijk van God moeten binnengaan door de nauwe poort, omdat breed en wijd de weg is die naar de vernietiging leidt en velen zijn er die erop reizen. Terwijl de weg naar het leven krap is, en weinigen die vinden. Een derde van de wereld beweert christen te zijn - ruim twee miljard. Ik zou dat er niet een paar noemen, zou je?

De moeilijkheid die mensen hebben om deze waarheid te begrijpen, blijkt duidelijk uit deze uitwisseling tussen Jezus en de religieuze leiders van zijn tijd: ze verdedigden zichzelf door te beweren: “we zijn niet geboren uit hoererij; we hebben één Vader, God. " [Maar Jezus zei tegen hen] "U bent van uw vader de duivel, en u wilt de verlangens van uw vader vervullen. liggen." Dat is uit Johannes 8:41, 44.

Daar, in schril contrast, heb je de twee geslachten of zaden die in Genesis 3:15 werden geprofeteerd, het zaad van de slang en het zaad van de vrouw. Het zaad van de slang heeft de leugen lief, haat de waarheid en woont in duisternis. Het zaad van de vrouw is een baken van licht en waarheid.

Welk zaad ben jij? U mag God uw Vader noemen, net zoals de Farizeeën deden, maar in ruil daarvoor roept hij ook zoon? Hoe weet je dat je jezelf niet voor de gek houdt? Hoe kan ik dat weten?

Tegenwoordig - en dat hoor ik de hele tijd - zeggen mensen dat het niet echt uitmaakt wat je gelooft, zolang je maar van je medemens houdt. Het gaat allemaal over liefde. Waarheid is een hoogst subjectief iets. Je kunt het ene geloven, ik kan het andere geloven, maar zolang we van elkaar houden, is dat het enige dat er echt toe doet.

Geloof je dat? Het klinkt redelijk, nietwaar? Het probleem is dat leugens dat vaak doen.

Als Jezus nu plotseling voor u zou verschijnen en u één ding zou vertellen waar u het niet mee eens bent, zou u dan tegen hem zeggen: "Wel, Heer, u hebt uw mening, en ik heb de mijne, maar zolang we er een liefhebben een ander, dat is het enige dat telt ”?

Denk je dat Jezus het daarmee eens zou zijn? Zou hij zeggen: "Wel, oké dan"?

Zijn waarheid en liefde aparte kwesties, of zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden? Kunt u het een zonder het ander hebben en toch Gods goedkeuring krijgen?

De Samaritanen hadden hun mening over hoe ze God konden behagen. Hun aanbidding verschilde van die van de joden. Jezus zette ze recht toen hij tegen de Samaritaanse vrouw zei: '... het uur komt, en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid; want de Vader zoekt zulke mensen om Hem te aanbidden. God is Geest, en degenen die Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en waarheid. " (Johannes 4:24 NKJV)

Nu weten we allemaal wat het betekent om in waarheid te aanbidden, maar wat betekent het om in geest te aanbidden? En waarom zegt Jezus ons niet dat de ware aanbidders die de Vader hem probeert te aanbidden, in liefde en in waarheid zullen aanbidden? Is liefde niet de kenmerkende eigenschap van ware christenen? Heeft Jezus ons niet verteld dat de wereld ons zou herkennen aan de liefde die we voor elkaar hebben?

Dus waarom wordt het hier niet vermeld?

Ik zou willen zeggen dat de reden dat Jezus het hier niet gebruikt, is dat liefde het product van de geest is. Eerst krijg je de geest, dan krijg je de liefde. De geest brengt de liefde voort die ware aanbidders van de Vader kenmerkt. Galaten 5:22, 23 zegt: "Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing."

Liefde is de eerste vrucht van de geest van God en bij nader inzien zien we dat de andere acht aspecten van liefde zijn. Vreugde is vreugde in vreugde; vrede is een staat van rust van de ziel die het natuurlijke product van liefde is; geduld is het lankmoedige aspect van liefde - liefde die het beste wacht en hoopt; vriendelijkheid is liefde in actie; goedheid is liefde tentoongesteld; trouw is loyale liefde; zachtheid is de manier waarop liefde onze machtsuitoefening beheerst; en zelfbeheersing is liefde die onze instincten in bedwang houdt.

1 Johannes 4: 8 vertelt ons dat God liefde is. Het is zijn bepalende kwaliteit. Als we echt Gods kinderen zijn, dan zijn we opnieuw gemaakt naar het beeld van God door Jezus Christus. De geest die ons hervormt, vervult ons met de goddelijke kwaliteit van liefde. Maar diezelfde geest leidt ons ook naar de waarheid. We kunnen het een niet hebben zonder het ander. Beschouw deze teksten die de twee met elkaar verbinden.

Voorlezen uit de nieuwe internationale versie

1 Johannes 3:18 - Lieve kinderen, laten we niet liefhebben met woorden of spraak, maar met daden en in waarheid.

2 Johannes 1: 3 - Genade, barmhartigheid en vrede van God de Vader en van Jezus Christus, de Zoon van de Vader, zullen met ons zijn in waarheid en liefde.

Efeziërs 4:15 - In plaats daarvan, door de waarheid in liefde te spreken, zullen we groeien om in elk opzicht het volwassen lichaam te worden van hem die het hoofd is, dat wil zeggen, Christus.

2 Tessalonicenzen 2:10 - en alle manieren waarop goddeloosheid degenen bedriegt die omkomen. Ze komen om omdat ze weigerden de waarheid lief te hebben en zo gered te worden.

Zeggen dat het enige dat telt, is dat we van elkaar houden, dat het niet echt uitmaakt wat we geloven, alleen dient degene die de vader van de leugen is. Satan wil niet dat we ons zorgen maken over wat waar is. De waarheid is zijn vijand.

Toch zullen sommigen bezwaar maken door te vragen: "Wie zal bepalen wat de waarheid is?" Als Christus nu voor u zou staan, zou u die vraag dan stellen? Blijkbaar niet, maar hij staat nu niet voor ons, dus het lijkt een geldige vraag, totdat we beseffen dat hij voor ons staat. We hebben zijn woorden geschreven zodat iedereen ze kan lezen. Nogmaals, het bezwaar is: "Ja, maar jij interpreteert zijn woorden op de ene manier en ik interpreteer zijn woorden op een andere manier, dus wie zal zeggen wat de waarheid is?" Ja, en de Farizeeën hadden ook zijn woorden, en meer, ze hadden zijn wonderen en zijn fysieke aanwezigheid en toch interpreteerden ze het verkeerd. Waarom konden ze de waarheid niet zien? Omdat ze zich verzetten tegen de geest van de waarheid.

'Ik schrijf deze dingen om u te waarschuwen voor degenen die u op een dwaalspoor willen brengen. Maar je hebt de Heilige Geest ontvangen en hij leeft in je, dus je hebt niemand nodig om je te leren wat waar is. Want de Geest leert je alles wat je moet weten, en wat hij leert, is waar - het is geen leugen. Blijf dus in gemeenschap met Christus, zoals hij je heeft geleerd. " (1 Johannes 2:26, ​​27 NLT)

Wat leren we hiervan? Laat me het zo illustreren: je zet twee mensen in een kamer. De een zegt dat slechte mensen branden in het hellevuur, en de ander zegt: "Nee, dat doen ze niet". De een zegt dat we een onsterfelijke ziel hebben en de ander zegt: "Nee, dat hebben ze niet". De een zegt dat God een Drie-eenheid is en de ander zegt: "Nee, dat is hij niet". Een van deze twee mensen heeft gelijk en de andere heeft ongelijk. Ze kunnen niet allebei gelijk hebben, en ze kunnen niet allebei ongelijk hebben. De vraag is: hoe kom je erachter wat goed en wat fout is? Welnu, als u de geest van God in u hebt, zult u weten welke de juiste is. En als je de geest van God niet in je hebt, zul je denken dat je weet welke de juiste is. Zie je, beide kanten zullen wegkomen in de overtuiging dat hun kant aan de rechterkant is. De Farizeeën die de dood van Jezus orkestreerden, geloofden dat ze gelijk hadden.

Misschien toen Jeruzalem werd verwoest zoals Jezus zei dat het zou zijn, beseften ze toen dat ze ongelijk hadden gehad, of misschien gingen ze de dood tegemoet terwijl ze nog steeds geloofden dat ze gelijk hadden. Wie weet? God weet. Het punt is dat degenen die leugens promoten dat doen in de overtuiging dat ze gelijk hebben. Daarom rennen ze aan het eind naar Jezus toe en riepen: “Heer! Heer! Waarom straf je ons nadat we al deze geweldige dingen voor je hebben gedaan? "

Het hoeft ons niet te verbazen dat dit het geval is. Dit is ons al lang geleden verteld.

 „Op datzelfde uur werd hij in de heilige geest dolgelukkig en zei:„ Ik loof u in het openbaar, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen zorgvuldig hebt verborgen voor wijzen en intellectuelen, en ze aan baby's hebt geopenbaard. Ja, o Vader, want om dit te doen, werd de door u goedgekeurde weg. " (Lukas 10:21 NWT)

Als Jehovah God iets voor je verbergt, zul je het niet vinden. Als je een wijs en intellectueel persoon bent en je weet dat je ergens ongelijk in hebt, zou je de waarheid zoeken, maar als je denkt dat je gelijk hebt, zul je niet naar de waarheid zoeken, omdat je gelooft dat je die al hebt gevonden .

Dus als je echt de waarheid wilt - niet mijn versie van de waarheid, niet je eigen versie van de waarheid, maar de echte waarheid van God - zou ik je aanraden om voor de geest te bidden. Laat u niet op een dwaalspoor brengen door al deze wilde ideeën die daar circuleren. Bedenk dat de weg die naar vernietiging leidt breed is, omdat er ruimte is voor veel verschillende ideeën en filosofieën. Je kunt hierheen lopen of je kunt daarheen lopen, maar in beide richtingen loop je in dezelfde richting - richting vernietiging.

De weg van de waarheid is niet zo. Het is een erg smalle weg omdat je niet overal heen kunt dwalen en er toch op kunt zijn, nog steeds de waarheid hebt. Het spreekt het ego niet aan. Degenen die willen laten zien hoe slim ze zijn, hoe intellectueel en opmerkzaam ze kunnen zijn door alle verborgen kennis van God te ontcijferen, zullen elke keer op de brede weg belanden, omdat God de waarheid voor zulke mensen verbergt.

Zie je, we beginnen niet met de waarheid, en we beginnen niet met liefde. We beginnen met het verlangen naar beide; een verlangen. We doen een nederig beroep op God voor waarheid en begrip die we doen door de doop, en hij geeft ons een deel van zijn geest die in ons zijn kwaliteit van liefde voortbrengt en die naar de waarheid leidt. En afhankelijk van hoe je reageert, zullen we meer van die geest en meer van die liefde en een beter begrip van de waarheid krijgen. Maar als er ooit in ons een zelfingenomen en trots hart ontstaat, zal de stroom van de geest worden beperkt of zelfs afgesneden. De Bijbel zegt:

"Pas op, broeders, uit vrees dat er ooit in iemand van U een goddeloos hart zou ontwikkelen zonder geloof door zich van de levende God af te trekken;" (Hebreeën 3:12)

Niemand wil dat, maar hoe kunnen we weten dat ons eigen hart ons niet voor de gek houdt door te denken dat we nederige dienstknechten van God zijn, terwijl we in feite wijs en intellectueel, aanmatigend en aanmatigend zijn geworden? Hoe kunnen we onszelf controleren? We zullen dat in de volgende paar video's bespreken. Maar hier is een hint. Het is allemaal verbonden met liefde. Als mensen zeggen dat je alleen maar liefde nodig hebt, zijn ze niet ver van de waarheid verwijderd.

Heel erg bedankt voor het luisteren.

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    14
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x